Cine l-a ucis pe Patriarhul Teoctist ?

După cum se ştie, sunt  oameni care mor de moarte bună. Adică se sting uşor, de bătrâneţe, la vremea lor. Sunt şi oameni pe care îi ucide boala (cancerul, răceala, holera şamd), oameni ucişi în felurite accidente şi catastrofe (de la cutremur la accidentele de muncă) şi, desigur, mai sunt şi cei ucişi de alţi oameni. Este limpede că Prea Fericitul Patriah Teoctist nu a murit de moarte bună. Adică nu s-a stins în linişte, în patul său, fie el patriarhal sau al mânăstirii de metanie. Patriarhul a murit în spital, în urma unei intervenţii chirurgicale. Iar acest lucru nu că îndreptăţeşte, ci obligă la o cercetare completă a posibilelor cauze ale morţii. Trebuie, altfel spus, să încercăm să aflăm cine l-a ucis pe Patriarhul Teoctist.

A fost un om sau au fost mai mulţi? A fost un accident? (La accident includem şi greşeala medicală fără voie). Oricum, e limpede că nu a fost catastrofă şi, aşa cum am arătat, nici moarte bună. Se înţelege, nu avem cum să lămurim noi, aici, această enigmă. Însă, la fel cu mulţi alţii, putem ajuta puţintel, cu ceea ce ştim sau aflăm. Poate cineva competent va putea aduna totul şi să afle adevărul. Doctorul Nicolae Ursea a fost medicul personal al Prea Fericitului Părinte Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vreme de 21 de ani. Din această poziţie privilegiată, el a mărturisit că Patriarhul era, din pricina problemelor de inimă, în tratament cu medicamentul numit Plavix.
(http://www.ziua.net/display.php?data=2007-08-07&id=224922).

De ce este important acest lucru? Pentru doctorul Sinescu, cel ce l-a operat pe Patriarh, a declarat că a avut o discuţie cu acesta cu două zile înainte de intervenţie, iar acea discuţie a fost cea care l-a hotărât pe Patriarh să accepte operaţia. De asemenea, internarea a avut loc în chiar seara dinaintea operaţiei. Ori, atenţie, tratamentul cu Plavix se suprimă cu cinci zile înainte de operaţie !!! De unde ştim? Dintr-o sursă independentă şi, evident, nu românească. Vă invităm să citiţi. Întrebările rămân deschise, inclusiv cea din titlu.
text parţial preluat de pe http://www.drugs.com/plavix.html

Plavix

Generic Name: clopidogrel (kloh PID oh grel)
Brand Names: Plavix
What is Plavix?
Plavix keeps the platelets in your blood from coagulating (clotting) to prevent unwanted blood clots that can occur with certain heart or blood vessel conditions.
Plavix is used to prevent blood clots after a recent heart attack or stroke, and in people with certain disorders of the heart or blood vessels.
Plavix may also be used for purposes other than those listed in this medication guide.
What is the most important information I should know about Plavix?
Plavix keeps your blood from coagulating (clotting) to prevent unwanted blood clots that can occur with certain heart or blood vessel conditions. Because of this drug action, Plavix can make it easier for you to bleed, even from a minor injury. Contact your doctor or seek emergency medical attention if you have bleeding that will not stop.You may also have bleeding on the inside of your body, such as in your stomach or intestines. Call your doctor at once if you have black or bloody stools, or if you cough up blood or vomit that looks like coffee grounds. These could be signs of bleeding in your digestive tract. Avoid drinking alcohol while taking Plavix. Alcohol may increase your risk of bleeding in your stomach or intestines.
If you need to have any type of surgery or dental work, tell the surgeon or dentist ahead of time that you are using Plavix. You may need to stop using the medicine for at least 5 days before having surgery, to prevent excessive bleeding. While you are taking Plavix, do not take aspirin or other NSAIDs (non-steroidal anti-inflammatory drugs) without your doctor's advice. NSAIDs include ibuprofen (Motrin, Advil), naproxen (Aleve, Naprosyn), diclofenac (Voltaren), diflunisal (Dolobid), etodolac (Lodine), flurbiprofen (Ansaid), indomethacin (Indocin), ketoprofen (Orudis), ketorolac (Toradol), mefenamic acid (Ponstel), meloxicam (Mobic), nabumetone (Relafen), piroxicam (Feldene), and others.
(... Copyright 1996-2006 Cerner Multum, Inc. Version: 4.04. Revision Date: 07/12/2007 7:15:26 PM.)

Acelaşi lucru este repetat, în altă formă şi pe http://www.rxlist.com/cgi/generic/clopidog_ad.htm, unde se spune: "There was no excess in major bleeds within seven days after coronary bypass graft surgery in patients who stopped therapy more than five days prior to surgery". Dacă Patriarhul a hotărât cu doctorul Sinescu sâmbătă seară operaţia, a fost internat duminică după-amiază şi operat luni dimineaţă, când au trecut cele 5 (cinci) zile dintre oprirea tratamentului cu Plavix şi operaţie? Nu au trecut.

De ce?
Nu a fost timp.
De ce?

Cine l-a ucis pe Patriarhul Teoctist ? - episodul 2

În completarea editorialului anterior pe aceeasi temă, iată un material extraordinar obţinut de ziarul Ziua, material din care redăm o parte (restul se poate vedea la http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-24&id=225707).

Datele complexe stranse de echipa de investigatii a ziarului ZIUA in scopul aflarii adevarului in cazul mortii Patriarhului ne permit sa oferim azi opiniei publice si reprezentantilor statului - fie ca vorbim de Parchet, fie de serviciile speciale interesate in aparare a intereselor nationale - imaginea completa a imprejurarilor decesului intempestiv al Prea Fericitului Parinte Teoctist. ZIUA a reusit sa refaca cu surse de prima mana de la fata locului filmul integral al operatiei, mortii si musamalizarii acesteia personal de catre medicul chirurg Ioanel Sinescu si complicii sai. Anchetatorii trebuie sa stabileasca de ce apropiatii Patriarhului, care au stiut de internarea de duminica, si echipa, chirurg Ioanel Sinescu-anestezist Dan Tulbure, nu au suprimat administrarea medicamentului Plavix - un anticoagulant extrem de puternic care trebuia eliminat cu cel putin 72 de ore inainte de operatie. "Plavix-ul este contraindicat pana si in cazul unei interventii stomatologice", ne-au declarat medici competenti. Cauza mortii, dupa cum afirma si medicul personal al Patriarhului timp de 21 de ani, profesorul Nicolae Ursea, se afla sub spectrul hemoragiei. De ce, cum si cand a ajuns sa faca stop cardiac Patriarhul Teoctist in fatidica zi de 30 iulie, in urma unei hemoragii cauzate de o banala operatie de prostata sunt intrebari la care toti cei care au participat la aceasta operatie trebuie sa raspunda in fata organelor de ancheta. Momentul mortii Patriarhului - poreclit pe coridoarele Patriarhiei "Nemuritorul" - este unul crucial pentru Biserica Ortodoxa Romana.

Filmul mortii Patriarhului

7.50 - Patriarhul este trezit de soferul sau, Costel Calapod, in prezenta medicului anestezist Dan Tulbure si a sotiei sale Ruxandra Tulbure. I se solicita de catre medicul chirurg Ioanel Sinescu, prin intermediul lui Calapod, o "proba" de urina.

8.34 - Pleaca la operatie pe targa. Tensiunea este perfecta. I se administreaza o tableta. Crede ca anestezia va fi "ca la dentist".

8.35 - 9.15 - Cuplul de medici Dan si Ruxandra Tulbure incearca fara succes sa execute o rahianestezie - anestezie locala administrata in coloana vertebrala. In mod normal, in acest moment se putea decide amanarea operatiei. Dr. Sinescu hotaraste insa, peste vointa si informarea Patriarhului, sa se efectueze o anestezie generala.

9.15 - 10.30 - Are loc operatia de rezectie endoscopica. Conform standardelor si posibilitatilor tehnice aceasta este inregistrata obligatoriu. Unde este filmarea?

10.30 - Patriarhul este adus inca in stare de inconstienta in salonul de la Terapie intensiva.

11.00 - 11.30 - Patriarhul incepe sa-si revina din anestezie. Are loc sangerarea operatiei prin uretra. Incepe prabusirea tensiunii arteriale, cu scaderea semnificativa a hemoglobinei care duce la tulburari de ritm cardiac. Dr. Sinescu este anuntat ca pacientul sangereaza. Acesta nu vine in salon. Este cautat si adus de la doua etaje mai jos un aspirator pentru ca Patriarhul incepuse sa expectoreze sange.

12.00 - 12.30 - Are loc primul stop cardiac. Apare Sinescu si Patriarhul este dus din nou in sala de operatie unde este deschis, dupa ce este din nou anesteziat. Nu raspunde la incercarile de resuscitare. Este adus tot de la doua etaje mai jos aparatul de resuscitare electrica. I se face o radiografie. Numai acum este chemat medicul cardiolog Mihaela Rugina.

12.30 - Inceteaza activitatile electrice cerebrale. Moarte cerebrala.

12.30 - 13.30 - Se incearca in van resuscitarea fara a i se efectua totusi si o injectie cu adrenalina in inima. Profesorul Ursea este mintit la telefon de catre Sinescu ca nu s-a efectuat operatia si ca il va anunta el daca o va face.

13.30 - Inima inceteaza sa mai bata. Patriarhul este declarat neresuscitabil. Este constatata moartea, pe masa de operatie.

13.30 - Este adus din nou la Terapie intensiva. Dr. Tulbure paraseste nervos sala injurandu-l pe dr Sinescu.

13.30 - 15.00 - Se mai executa de fatada incercari de resuscitare. Se trece la intoxicarea presei, pentru a se anunta intai public rezultatul pozitiv al operatiei. Ziaristii de agentii care au publicat primii stirea ca Patriarhul este bine dupa operatie, "conform unor surse medicale", vor trebui sa marturiseasca procurorilor numele acestor "surse".

15.00 - 15.30 - Asistenta principala ii marturiseste soferului Costel Calapod, aflat disperat pe hol, ca Patriarhul este mort.

13.30 -16.30 - Se lucreaza la masluirea Foii de Observatie in care apare moartea declarata la ora 17.00.

16.30 - Apare PS Vicentiu, Vicar Patriarhal, dupa o discutie telefonica cu Sinescu, conform declaratiilor acestuia din urma. I se comunica faptul ca Patriarhul a murit, conform BOR.

17.00 - Este ora la care apare inscrisa oficial moartea Patriarhului.

17.17 - Directorul Spitalului Fundeni, dr Constantin Popa, da citire catre presa comunicatului semnat de dr Sinescu si dr. Tulbure in care se afirma ca Patriarhul a murit la ora 17.00.

Diversiunea si presiunile lui Sinescu

Declaratiile pe care le-am obtinut din mai multe surse spitalicesti de prima mana ne confirma investigatiile anterioare. Totodata, am mai fost informati de sursele noastre ca atmosfera din Clinica unde a murit Patriarhul este mai grea ca pe vremea lui Ceausescu, Sinescu amenintand angajatii spitalului, pentru "a-si tine gura", cu relatiile sale cu serviciile secrete si masoneria, precizandu-se ca este membru al Lojei masonice "Eduard Caudela". Dupa prezentarea de catre ZIUA in exclusivitate a dezvaluirilor privind existenta unei cicatrice de circa 10-15 cm pe trupul Patriarhului Teoctist, in ciuda faptului ca chirurgului Ioanel Sinescu sustine ca a efectuat doar "o rezectie endoscopica in conditii standard", echipa de publicitate a medicului de la Fundeni a incercat fara reusita o diversiune ordinara. Un cunoscut medic bucurestean, al carui tata a fost general de Securitate, a sustinut ca pe cand avea 20 de ani - in anii '70 - l-ar fi operat de cancer la colon pe Parintele Teoctist, pe atunci episcop. Cicatricea aflata pe trupul Patriarhului, prin care se certifica practic faptul ca Patriarhul a suferit o interventie chirurgicala deschisa - in ciuda minciunilor prin omisiune ale doctorului Sinescu - a fost vazuta atat de catre cei patru calugari care l-au uns cu mir pe Patriarh cat si de personalul din spital si de la Institutul Medico Legal, dupa cum si prezentam in editia de azi, tot in exclusivitate. Cu toate acestea, Sorin Oprescu, seful Colegiului Medicilor din Bucuresti, care a emis verdictul de nevinovat pentru echipa de la Fundeni, desi nu l-a audiat nici pana astazi pe medicul anestezist Dan Tulbure, relateaza presei despre o convorbire misterioasa: "I-am intrebat pe cei care mi-au spus de acea cicatrice: Este o cicatrice in forma de J?. Mi-au spus ca Da. Atunci le-am zis: Este cicatricea mea. Asa am facut eu operatia la vremea respectiva, in forma de J". Aceasta este metoda stupida prin care se incearca acreditarea ca taietura cusuta brutal si inca sangeranda, inregistrata de persoanele mentionate, ar fi o cicatrice "in forma de J", veche de peste 30 de ani. Ei bine, nici una dintre sursele ZIUA enumerate mai sus nu a purtat o conversatie cu doctorul Sorin Oprescu. Si atunci, cine sunt "cei care mi-au spus de acea cicatrice"? Este o intrebare la care medicul PSD Oprescu va trebui sa raspunda in fata procurorilor care ancheteaza cazul.

Sursa: http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-08-24&id=225707